top of page

Over Dr. Hauschka

Dr. Hauschka oprichters Rudolf Hauschka en Elizabeth Sigmund kwamen in 1967 tot een uniek, tijdloos en natuurlijk verzorgingsconcept op basis van ritmische processen en een holistische kijk op de mens. Hun benadering bleek effectief en vandaag de dag wordt er nog steeds volgens hun aanwijzingen gewerkt.

natuur-anders-effectief-.jpg
Plakat Konferenz rhythmische Verfahren Goetheanum 2018 DSC5578_dic_master.jpg
Burkina Faso - Hand With Shea Nuts_dic_master.jpg

Bestudeer de ritmes,

ritme draagt leven.

Innerlijke en uiterlijke schoonheid

Al vanaf kleins af aan hield Elisabeth zich bezig met schoonheid. De ware betekenis van schoonheid – zo ontdekte Elisabeth Sigmund – gaat veel verder dan alleen het versieren van de buitenkant. “De mens heeft twee schoonheden nodig, een innerlijke en een uiterlijke’’, stelde ze. Je huid reageert niet alleen op impulsen van buitenaf, maar vraagt ook van binnenuit om verzorging. Je helpt je huid door gezond te leven. Tijd aan jezelf te besteden. Te ontspannen. Deze filosofie intrigeerde Rudolf Hauschka, oprichter van Dr. Hauschka Cosmetica, en samen brachten zij in 1967 Dr. Hauschka Cosmetica op de markt.

Elisabeth-Sigmund_1-voert-behandeling-uit-1-2048x1451.jpeg

Uit de natuur voor de mens

Respect en eerbied voor elkaar en de wereld om ons heen zijn altijd leidraad geweest. Bij Dr. Hauschka gaan ze uit van het zelfherstellende vermogen van de huid, dat door natuurlijke producten ondersteund kan worden.  Elisabeth koos voor haar cosmetica en behandelingen dan ook voor geneeskrachtige planten. Deze komen tot op de dag van vandaag nog steeds uit de eigen biologisch-dynamische tuin in Eckwälden (Duitsland), van wildpluk of van fair trade-projecten die door Dr. Hauschka wereldwijd zijn opgezet. 

Aanraking en verbinding

Aanraken en worden aangeraakt – het heeft verschillende betekenissen: iets dat je na aan het hart ligt of je motiveert. Maar ook huid op huid, een omarming. Een aanraking verbind je met de wereld om je heen en ook altijd met jezelf. 

Aanrakingen zijn ook een specifiek onderdeel tijdens de Dr. Hauschka behandelingen. Elisabeth vond aanraking een prachtige manier om met elkaar verbonden te zijn. Ze zei: “het zorgt ervoor dat iemand zich openstelt. Door de juiste vragen te stellen, kan een therapeut vaak achterhalen wat de holistische oorzaak is voor een verstoord evenwicht in de huid”. Als Dr. Hauschka therapeut versta ik de kunst om andere mensen zodanig aan te raken dat zij zich prettig en geborgen voelen en zich kunnen openstellen.

6000x4506-Behandeling_penselen.jpg

Lymfenstimulatie met penselen

Elisabeth bedacht bijzondere behandelingen voor het gezicht en lichaam, waaronder de unieke lymfestimulatie met penselen. De flinterdunne lymfecapillairen in het gezicht en lichaam zijn belangrijk voor het wegvoeren van stofwisselingsproducten en overtollig weefselvloeistof. De zachte uitstrijkingen en penseelstreken stimuleren het zelfherstellend vermogen van de huid, ontspannen en lossen blokkades op. Het weefsel wordt in staat gesteld om zichzelf te reinigen door afvalstoffen af te voeren. Doordat het lymfesysteem door het gehele lichaam loopt, worden zo niet alleen het gezicht, maar het complete lichaam gemasseerd. Het resultaat is een hernieuwde en stralende huid, maar ook een volledig gevoel van diepe en energieke ontspanning, waarvan de effecten nog dagen kunnen aanhouden. 

bottom of page